Produse
TOP

Navomodele

 -- Navomodel cu pinze (velier) --

Navomodelele sunt reprezentari la scara redusa a unor ambarcatiuni. Ele sunt constructii etansate, capabile sa pluteasca si sa se deplaseze pe apa intr-o directie impusa, cu o viteza stabilita de catre pilot. Clasificarea generala a navomodelelor:

- Veliere (ambarcatiuni cu panze propulsate de forta vantului)
- Corabii (in general acestea sunt construite ca machete statice)
- Yacht-uri cu motor
- Navomodele de viteza
- Navomodele militare
- Navomodele pentru nadit (pescuit)

Majoritatea navomodelelor sunt functionale, deci cu exceptia machetelor statice, folosesc radiocomanda pentru control.

Calitatile nautice ale unei barci :

  • Flotabilitatea: reprezinta proprietatea barcii de a pluti la un nivel mediu determinat, cu tot cu incarcatura (in cazul nostru, motor, acumulator, elemente RC)

  • Stabilitatea: este capacitatea unei barci, scoasa din echilibru sub influenta unor forte exterioare, de a reveni la pozitia initiala in momentul in care au incetat cauzele care au scos-o din echilibru.

Partile componente ale unui navomodel:
Cea mai importanta parte a unei barci este corpul, care se numeste coca. Aceasta la randul ei este compusa din doua parti : osatura (structura de rezistenta) si invelisul exterior.

  • Osatura: insumeaza totalitatea elementelor si pieselor longitudinale si transversale care formeaza structura de rezistenta a barcii (chila, coaste, carlinga, puntea principala etc).

  • Invelisul exterior ca si osatura barcii, este confectonat din lemn si insumeaza totalitatea panourilor si a elementelor invelisului exterior
     

Termeni folositi in descrierea partilor principale a unor nave (navomodele)
- partea din fata = Prova
- partea din spate = Pupa
- partea din stanga axului de simetrie = Babord
- partea din dreapta axului de simetrie = Tribord

Alte elemente componente importante:
- motor
- ax cardanic sau cuplaj elastic
- tub pupa
- elice
- carma
- elemente de suprastructura (punte, cabina)

Ce asteptati sa va ofere noul dvs. model ?
In cazul in care doriti sa invatati elementele de baza ale tehnologiei echipamentelor de radiocomanda, este suficient sa alegeti un navomodel sport sau un yaht cu motor. Pe de alta parte, daca pasiunea dvs. o reprezinta navele si maiestria de executie a acestora, puteti alege un navomodel macheta, cu un inalt nivel de detaliu al instalatiilor exterioare si cu posibilitatea instalarii unor accesorii functionale suplimentare.

Care este nivelul dvs. de indemanare ?
Aveti o experienta anterioara in utilizarea unei radiocomenzi ?
Este important ca un nou model achizitionat sa nu depaseasca nivelul dvs. de maiestrie a executiei si pilotajului. Descrierea produsului, fotografiile de prezentare si desenele schematice va pot ajuta sa alegeti un model adecvat pentru dvs.

Cat de mult timp si efort doriti sa investiti in constructia noului dvs. navomodel ?
Daca preferati un model gata in cel mai scurt timp, alegeti un kit cu cat mai multe elemente prefabricate. Daca santeti pasionati de constructia in sine si aveti timp suficient la dispozitie, veti aborda un model de dimensiuni mari, cu suprastructuri si puntea plina de elemente reproduse la scara. Pretul unui navomodel este determinat in parte de marimea sa, dar pe de alta parte si de numarul elementelor componente ale kit-ului.

-- Yacht cu motor --

 

 

Copyright © 2022 Sierra Modellsport Home page | Despre Sierra | Contact

Nume Produs:
Pretul Sierra:
Pret competitor
Website-ul competitorului

Ok, vei fi notificat pe e-mail cand apare produsul pe stoc!
Te rugam sa verifici si in spam

Unele produse din comanda nu exista momentan in stoc in cantitatea ceruta. Poti comanda orice cantitate, dar termenul de livrare iti va fi comunicat de noi pe e-mail sau telefon.