Produse
TOP

Automodele

-- Automodel cu motor termic --

Ce inseamna “on-road” ?
Multe cluburi de automodelisti au amenajat si construit piste de concurs pentru diferite clase de automodele, unde se desfãsoara curse palpitante la care iau parte micile vehicule de diferite categorii. Un model “on-road” este echipat cu amortizoare cu cursa mica, fiind recomandat a fi rulat numai pe piste cu suprafata relativ neteda.

Ce inseamna “off-road” ?
Multi piloti de automodele radiocomandate sint pasionati sa isi piloteze modelul pe orice teren, sarind peste denivelarile inerente unui peisaj neamenajat. Aceste curse reclama folosirea unor modele speciale care pot aborda aproape orice tip de suprafata de rulare.

Sasiul
Caracteristicile oricarui automodel depind de calitatea proiectarii si amenajarii sasiului. De exemplu, cele mai multe dintre modelele moderne sint echipate cu suspensie independenta pe puntea fata si spate, cu amortizoare cu ulei, pentru a asigura un contact optim cu suprafata de rulare.

Sisteme de propulsie
Motoarele automodelelor electrice sint alimentate cu acumulatori NiMH cu incarcare rapida. Cele ale modelelor echipate cu motoare cu piston sint alimentate cu combustibil pe baza de metanol.

Transmisia, tipuri de transmisie
Suspensia independenta este un ansamblu complex, necesitand componente sofisticate ale echipamentului de rulare. Modelele moderne sint echipate cu cutii de viteza cu diferential pentru repartizarea echilibrata a puterii catre roti. De asemenea, modelele pot fi cu transmisie spate (2WD) sau cu transmisie pe ambele punti (4WD).

Pilotarea automodelelor radiocomandate
Pentru aceste modele, este de cele mai multe ori suficient un echipament de radiocomanda cu 2 canale, echipament care faciliteaza comanda proportionala a directiei si acceleratiei. La automodelele cu motor termic acceleratia si frina sunt doua functii diferite pe acelasi canal, deci este suficienta tot o radiocomanda cu doua canale. Pentru controlul automodelelor, in general se prefera sistemele de radiocomanda tip "pistol"

Copyright © 2022 Sierra Modellsport Home page | Despre Sierra | Contact

Nume Produs:
Pretul Sierra:
Pret competitor
Website-ul competitorului

Ok, vei fi notificat pe e-mail cand apare produsul pe stoc!
Te rugam sa verifici si in spam

Unele produse din comanda nu exista momentan in stoc in cantitatea ceruta. Poti comanda orice cantitate, dar termenul de livrare iti va fi comunicat de noi pe e-mail sau telefon.