Produse
TOP

Aeromodele

 -- Planor/Motoplanor --

-- Avion cu motor --


Elementele de baza ale unui aeromodel

Toate aeromodelele contin aceleasi elemente principale si anume: fuselajul, aripile, ampenajele si suprafetele de control. Exista totusi o mare varietate de aeromodele care difera prin performanta si caracteristici de zbor. Nu in ultimul rand la aceasta varietate contribuie si sistemele de radiocomanda care in variantele lor cele mai complexe permit aeromodelului in zbor un comportament similar cu cel al aeronavelor reale.

Cum functioneaza aeromodelele planor si cele echipate cu motor
Orice aparat de zbor, deci si aeromodelele, se supun acelorasi reguli aerodinamice. Aeromodelele planor utilizeaza curentii de aer pentru generarea fortei portante, in timp ce un aeromodel propulsat se bazeaza pe tractiunea furnizata de elice, elice ce este antrenata de un motor cu ardere interna sau unul electric. In urma miscarii de inaintare a aeromodelului, curentii de aer de pe intradosul si extradosul aripii produc portanta. La o anumita viteza, forta portanta devine mai mare decat greutatea modelului, iar acesta decoleaza. Ampenajele au rol de stabilizare a modelului pe traiectorie. Bracarea directiei are ca efect rotirea aeromodelului in jurul axei lui verticale, traiectoria obtinuta fiind (teoretic) un arc de cerc orizontal. Bracarea eleroanelor genereaza o miscare de rotatie in jurul axei longitudinale. Bracarea profundorului modifica pozitia aeromodelului in raport cu axa transversala si genereaza picajul sau cabrajul.

Diverse forme de propulsie
Sistemele de propulsie (electrice sau termice) sunt in aceeasi masura potrivite pentru planoare, motoplanoare sau avioane. Sistemele de propulsie electrice sunt atractive in primul rand datorita simplitatii in exploatare. Motoarele electrice moderne impreuna cu acumulatori eficienti si motoarele cu ardere interna se pot instala pe toate tipurile de aeromodel.
Puterea necesara se alege in functie de constructia aeromodelului, precum si de performantele dorite.

Tipuri de planoare
Incarcatura unitara a unui planor trebuie tinuta la o valoare minima. Cei mai slabi curenti ascendenti pot fi exploatati cu un planor lent, avand greutate minima.
Planoarele "universale" sunt foarte populare. Aripile cu profile eficiente si materialele noi de constructie le ajuta sa evolueze atat la panta, in conditii de vant mediu, cat si lansate de pe teren plat, un cautarea de curenti termici. Planoarele agile de panta pot fi lansate in conditii de vant puternic si in mod curent sunt echipate cu eleroane, pentru zbor acrobatic.

Tipuri de aeromodele cu motor
Aeromodelele cu aripa sus (parasol) au calitatea unei mari stabilitati, ceea ce inseamna ca dupa o comanda incorecta a pilotului, modelul va reveni la traiectoria de zbor normal, pe cont propriu. Acest tip de aeromodel este preferat de incepatorii care invata arta zborului radiocomandat, fiind folosite ca aeromodele de antrenament.
Aeromodelele cu aripa joasa, mediana si biplanele sunt in general folosite pentru zborul acrobatic, ceea ce presupune un pilot experimentat si indemanatic. Aceste modele care zboara dupa cele 3 axe dau posibilitatea efectuarii oricarei figuri acrobatice.

Criterii dupa care va selectati modelul
Mai intai intrebati-va:
- Vreti un model de constructie clasica din lemn sau preferati un model cu un inalt grad de prefabricare pentru ca nu aveti mult timp de constructie ?
- Modelul ales are caracteristici de zbor, viteza si numarul de comenzi corespunzator maiestriei dvs. de pilotaj?
- Daca vreti sa zburati cu modelul dvs. in orice locatie, atunci trebuie sa poata fi lansat din mana
- Aveti la dispozitie o pista betonata sau acoperita cu iarba ?
Copyright © 2022 Sierra Modellsport Home page | Despre Sierra | Contact

Nume Produs:
Pretul Sierra:
Pret competitor
Website-ul competitorului

Ok, vei fi notificat pe e-mail cand apare produsul pe stoc!
Te rugam sa verifici si in spam

Unele produse din comanda nu exista momentan in stoc in cantitatea ceruta. Poti comanda orice cantitate, dar termenul de livrare iti va fi comunicat de noi pe e-mail sau telefon.